HBS
Welkom bij
Handboogschutterij De Ster
De Ster
Echt
Handboogvereniging van het jaar 2022

Onze Disciplines

Recurve

Olympic Recurve is de olympische en meest beoefende tak van de sport, ook binnen onze vereniging.

Voor de meeste schutters is deze vorm ook de start in de handboogsport.

Compound

Compound is de meest technische en moderne vorm van handbogen, origineel uitgevonden voor de jacht (compacter, wendbaarder en krachtiger).

Een steeds groeiende vorm van de handboogsport die ook uitermate geschikt is voor mensen met lichamelijke beperkingen.

Traditioneel

Traditioneel is de laatste decennia weer flink in opkomst. Een boog, een pees, een pijl en een schutter, geen hulpmiddelen.

Ontdek en train je instincten met deze discipline die een variatie aan bogen omvat
zoals onder andere de longbow, barebow en ruiterboog.

Wedstrijden

Handboogschieten is niet seizoensgebonden waardoor er door het hele jaar heen een groot aanbod in wedstrijden is. Door de opzet van de handboogsport en van onze vereniging is er een grote flexibiliteit in wedstrijdschema’s mogelijk zodat deze kunnen worden aangepast voor zowel de recreant als de hele actieve wedstrijdschutters. Hierdoor kan de handboogsport makkelijk worden beoefend door mensen met veel en weinig vrije tijd. 

Onze vereniging is actief in iedere discipline en op alle niveau’s waardoor er voor bijna iedere wedstrijd wel meerdere deelnemers gevonden kunnen worden zodat je nooit alleen naar een wedstrijd hoeft te gaan. Wij hebben een grote groep schutters die deelnemen aan 3D, Indoor, Outdoor en 25 meter wedstrijden en ook onze veldschutters zijn een groeiende groep. 

 

Translate »