Succesvol RK Indoor 2023

De afgelopen 2 weekenden stonden in het teken van de Rayon kampioenschappen Indoor. Wederom vielen er een aantal successen te vieren voor onze vereniging. 

 

RK Individueel

Als eerste de Individuele kampioenschappen, in de klasse recurve onder 18 kon de vooraf favoriet en kersvers Nederlands kampioen Cas Heijthuisen helaas zijn draai niet vinden en kwam net te kort voor het podium, echter wist de andere Ster schutter in deze klasse Rob Janssen, die juist tijdens het NK niet zijn draai kon vinden, hier op het RK een sterke come back te maken en met overmacht de gouden plak binnen te halen. In de klasse compound onder 21 wist een sterk schietende Marjolein de Ruijter de finale te bereiken, een kraker die met een shoot-off beslist moest worden. Helaas trok Marjolein hier net aan het kortste eind maar wist  toch een mooie zilveren plak binnen te slepen. In de Klasse Recurve onder 21 wist ten slotte Nanne van der Prijt nog een bronzen medaille te behalen.

Bij de Senioren recurve klasse 1 wist Frank Baets de beste kwalificatie score neer te zetten. Een misstap in de knock out fase beëindigde helaas vroegtijdig het kampioenschap voor hem. Wederom was het een Ster schutter die hiervan wist te profiteren en het goud werd uiteindelijk gewonnen door Rick Gehlen. Martin Veenman wist in Klasse 2 de finale te bereiken en hier een vroegtijdige voorsprong in te nemen. Helaas wist hij het net niet af te maken en moest hij zich uiteindelijk tevreden stellen met een mooie zilveren plak.

RK Teams

Een week later was het dan de beurt aan de teams. 

De Ster had 2 compound teams actief beide in de 2e klasse, met een nieuw PR wist Marjolein de Ruijter hoogste dag schutter te worden tijdens de kwalificatie ronden. In de knock-out ronden strandde beide teams in de halve finale waarna het 2e team bestaande uit; Quinten v/d Valk, Mekayla v/d Elzen en Thymen Mooris, de bronzen medaille wist te winnen door het 1e team te verslaan in de kleine finale.

Ook waren er 2 recurve teams actief, beiden in de hoogste klasse. Het eerste team bestaande uit; Frank Baets, Cas Heijthuisen, Rob Janssen en Rick Gehlen wist de finale te bereiken en mocht wederom een onderonsje schieten tegen Hunsel (zoals dit jaar traditie lijkt te worden). Dit keer was het de Ster wat aan het langste eind trok en zich rayon kampioen Indoor mag noemen in 2023. 

De Ster 2, bestaande uit; Martin Veenman, Sharon Baets, Axel Janssen en Damian Niessen, kwam terecht in een spannende wedstrijd tegen het team van Sint Hubertus Stramproy waarbij er uiteindelijk een shoot-off moest worden geschoten. De laatste schutters van de teams hadden niet veel tijd over, Sharon Baets (de Ster) 12 seconden en Tim Freriks (St. Hubertus) 8 seconden. Sharon benutte haar extra 4 seconden optimaal en wist de shoot-off in het voordeel van de Ster te beslissen. Een mooie bronzen plak en 2 teams op het podium in de hoogste klasse!

Meer nieuws

News Yaël Brons2

Yaël Brons (circuit) / Thorben 17e EK Jeugd

Het EK jeugd in Ploieski (Roemenië) is afgerond. Onder niet altijd geweldige omstandigheden, voor de Ster kwamen Thorben en Yaël uit voortr het Nederlands Team. Thorben Voor Thorben was dit…
3D Experience news Header

Aankondiging datum 3D-Experience 2025

Beste schutters, De volgende 3D-Experience zal plaats vinden in het weekend van 21 en 22 Juni 2025! De opening van de aanmeld periode zal later dit jaar bekend gemaakt worden.…
RK Veld

Frank, Suzanne en Bruce Rayon Kampioen Veld!

Zondag hebben 6 van onze schutters deelgenomen aan de door Wilhelmina Ospel georganiseerde Rayon kampioenschappen van Rayon 4. Al onze schutters vielen hier in de prijzen! In de Klasse Recurve…
Translate »