Yaël wint European Youth Cup 2022

Op Zaterdag 30 Juli werd de finale van de European Youth Cup 2022 geschoten in Bucharest Roemenië.

Na een moeizaam verlopen toernooi wist Yaël Smeets in een spannende match tegen de Duitser Dominique Merkel zich te plaatsen door een 0-4 achterstand om te zetten in een 6-4 overwinning.

De finale werd niet zo spannend als de halve finale, Yaël wist zijn zenuwen goed onder controle te houden en nam meteen een 2-0 voorsprong. Een gelijke score bracht Yaël op een 3-1 voorsprong. Een serie van 29 bracht daarna de score op 5-1 voor Yaël.

De Fransman gaf zich echter niet zo snel gewonnen, beide schutters begonnen de laatste set met 2 9’s. De Fransman sloot af met een 10 en dit betekende dat voor Yaël een 10 nodig was voor het laatste benodigde punt. Hier liet Yaël wederom zien dat hij best wel aardig met druk om kan gaan en met een strak schot en een dikke 10 wist hij de wedstrijd met een 6-2 set score dan uiteindelijk zijn eerste internationale finale en titel te winnen.

De wedstrijd kan terug gekeken worden op de onderstaande link (vanaf 6:38:00)

Yaël van harte gefeliciteerd namens de vereniging en we hopen dat je dit succes zal doorvoeren naar de toekomst.