Frank Baets Koning 2022

26-3-2022 hebben we onze tweede koningswedstrijd onder gezellige en eindelijk weer normale omstandigheden verschoten.
Waar het in de eerste wedstrijd draaide om uit te zoeken welke van de favorieten en nieuwe leden dit jaar voor de koningstitel gingen schieten, was het in de 2e wedstrijd tijd om de strijd af te maken.

Tijdens de eerste wedstrijd waren er al snel 3 recente koningen afgevallen, Yaël (2018, 2021) kon door andere verplichtingen helaas niet deelnemen, 12-voudig koning Lei (meest recent 2019) wist na een goede start in de eerste helft het niveau niet vast te houden en liep een grote achterstand op en Davy (2016) kreeg een total collapse en wist zelfs in de onderste regionen te belanden, waarna van de recente koningen alleen 5-voudig koning Niels Renet (meest recent 2017) overbleef en het duidelijk was dat de eindstrijd niet tussen de gebruikelijke namen zou gaan.

Uiteindelijk waren er na de 1e wedstrijd vier gegadigden voor de titel, Kevin Beaumont (+0), Martin Veenman (+2), Niels Renet (+7) en Frank Baets (+15). Hun hadden al een flinke voorsprong weten te winnen op de andere concurrenten.

Tijdens de 2e wedstrijd was het aan Frank om zijn voorsprong te verdedigen en aan de andere 3 om in te halen. Martin wist een hele degelijke 2e wedstrijd neer te zetten, maar kwam net te kort om de sterk schietende en 4e geplaatste Kevin voor te blijven die net met 1 puntje over hem heen wist te gaan. Maar de echte strijd moest worden gestreden tussen Niels en Frank die al snel de concurrentie achter zich lieten. Niels liet van de start zien dat Frank geen moment van zwakte kon veroorloven en schoot maar liefst 376/400 punten. Helaas voor Niels was ook Frank maar met 1 doel voor ogen gekomen en deze wist met 382/400 punten alleen nog maar verder uit te lopen.

Waarmee uiteindelijk Frank koning werd met een totaal van 759 punten (9,49 gemiddeld) en Niels prins met 745 punten (9,31 gemiddeld).

Bij de dames vond er een felle strijd plaats tussen Michelle Renet en Shenay Dekkers, echter moest Shenay, uiteindelijk haar meerdere erkenning in Michelle Renet.

Bij de jeugd was het dit jaar niet spannend, met het niet deelnemen van Nederlands kampioenen Yaël en Rik en RTCers Cas en Nanne. Het was voor onze andere Nederlands kampioen Rob Janssen uiteindelijk voldoende om 1 wedstrijd te schieten en hiermee de jeugd konings titel 2022 te bemachtigen.

Prijswinnaars, van harte gefeliciteerd met jullie overwinning!

Translate »