Waarom lid worden?

Handboogschieten is een sport die makkelijk op uw omstandigheden is aan te passen, daarom is het een sport die bij vele mensen past. Het maakt niet uit hoe uw lichamelijke gesteldheid is of over hoeveel vrije tijd u beschikt. Dankzij de vele mogelijkheden kunt u handboogschieten makkelijk in uw eigen tijd inplannen.

Voor leden zijn onze schietbanen 24/7 geopend en wij kunnen de meeste wedstrijd inschrijvingen voor u regelen. Ook verzorgen wij begeleiding tijdens de vaste trainingsavonden zodat u kan leren van ervaren schutters.

Buiten de sport bieden wij ook een uitermate gezellige vereniging, een echte vriendenclub, die buiten het schieten graag samen tijd doorbrengt of een feestje viert. Proef hier nog aan het ouderwetse Limburgse verenigingsleven zoals het helaas steeds minder te vinden is.

Kom gerust eerst eens een kijkje nemen voor dat je een beslissing maakt. Ons lokaal is geopend voor iedereen op vrijdag van 19:00 uur tot 23:00 uur en op Dinsdag van 20:30 uur tot 23:00 uur.

Het komt soms voor dat door omstandigheden een training uitvalt. Komt u van iets verder af en wilt u niet voor niets langskomen, neem dan voor de zekerheid eerst contact op met onze secretaris: Secretaris@hbsdester.com Wilt u kennis maken met de handboogsport maak dan ook eerst een afspraak via de secretaris zodat wij kunnen zorgen dat er een beginners boog en begeleider aanwezig zijn voor je eerste proefles.

Lidmaatschap

Wij willen onze leden zoveel mogelijk tegemoet komen in hun wensen, daarom hebben wij verschillende typen lidmaatschap zodat je niet hoeft te betalen voor opties waar je geen gebruik van maakt. Wij maken geen onderscheid in onze leden gebasseerd op het pakket dat zij kiezen. Wil je toch gebruik maken van mogelijkheden die alleen onder de extra pakketten vallen kun je ten allertijden je lidmaatschap uitbreiden. Door deze aanpak kunnen wij onze leden uitgebreide mogelijkheden aanbieden zonder leden die niet van deze mogelijkheden gebruik willen maken met onnodige extra kosten op te zadelen.

Basis pakket (lidmaatschap en baangebruik) 

Het basispakket is voor ieder lid, voor onze 3D schutters is dit meestal ook het enige benodigde lidmaatschap. in dit pakket valt onder andere toegang tot:

 • Gebruik binnenbanen.
 • Gebruik buitenbanen
 • Jaarlijkse feestavond
 • Interne wedstrijden

Extra – Uitwedstrijden (handboogbond GS en uitwedstrijden)

Voor de Recurve 25 meter schutters raden wij aan deze extra optie te nemen. Jaarlijks verschieten wij een groot aantal 25 meter 1 pijl wedstrijden als vereniging, meestal in teamverband. Met dit extra pakket krijgt u toegang tot:

 • Lidmaatschap Handboogbond Gezellig Samenzijn
 • Extra 25 meter Recurve wedstrijden

Extra – NHB

Voor de Jeugd, schutters die meer willen schieten of in andere disciplines dan 25 meter Recurve of 3D, raden wij deze optie aan. Dit pakket geeft u een lidmaatschap bij de Nederlandse Handboogbond, voor vele disciplines is dit de makkelijkste manier om wedstrijden te kunnen schieten. Dit extra pakket geeft u toegang tot:

 • Lidmaatschap Nederlandse Handboog Bond
 • Wedstrijden in alle disciplines en voor alle boogsoorten
 • Toegang tot nationale- en internationale toernooien
 • Mogelijkheid tot plaatsing regionale en nationale talentenselecties
 • Mogelijkheid tot plaatsing nationale teams
 • Toegang tot regionale-, provinciale-, en nationale kampioenschappen

 

Contributie

Alle prijzen zijn per jaar. Het basispakket en het extra pakket – “Uitwedstrijden” worden alleen berekend over de nog lopende kwartalen van het contributie jaar.

Het extra pakket “NHB” wordt berekend per lopend halfjaar van de contributie periode. Hoewel dit dus de jaar prijzen zijn, kan het zijn dat enkele of alle pakketten goedkoper uitvallen voor het eerste jaar van inschrijving.

Vraag een proefles aan

Vraag lidmaatschap aan.

Translate »