Lid worden

Op vrijdag tussen 19:00 en 20:30 kunt u altijd eens komen binnenlopen om te kijken (komt u van verder af neem dan eerst even contact met ons op om te kijken of de training doorgaat zodat u niet voor niets komt).

Heeft u nog geen of weinig ervaring met schieten, vraag dan een proefles aan via het formulier op deze pagina. Helaas kan het momenteel door de grote vraag echter een korte tijd duren voor er weer begeleiders en materiaal beschikbaar is. 

Tijdens uw proefles kunt u een 10 rittenkaart afsluiten, deze is bedoeld voor 10 introductie lessen waar we u de basis van het handboog bijbrengen en u kunt uitvinden of het een sport voor u is. De proefles is gratis maar een 10 ritten kaart kost 25,- euro deze zijn materiaal huur en hier word ons startersmateriaal van onderhouden. De kosten van de 10 rittenkaart worden afgetrokken van uw eerste contributie indien u na afloop lid word.

Bij uw aanmelding kunt u dan aangeven welk(e) lidmaatschap pakket(ten) u gebruik van wilt maken (zie verder op deze pagina ons volledige aanbod).

 

Vraag een proefles aan

Overstappen van een andere vereniging

Indien u overstapt van een andere vereniging en u al eigen materiaal heeft, hoeft u natuurlijk geen 10 rittenkaart af te sluiten, u kunt dan tijdens de training 1 van de begeleiders aanspreken en deze zal dan samen met u uw overschrijving verzorgen. Na uw overschrijving krijgt u 3 maanden proeftijd waarin wij elkaar leren kennen u word pas contributie plichtig na deze proefperiode (uitzondering van een eventueel NHB lidmaatschap).

Schutters met een NHB lidmaatschap die over willen stappen dienen ook een overschrijving bij de Nederlandse Handboog Bond te doen, het overschrijvingsformulier kunt u HIER vinden. 

Indien u bij uw huidige vereniging al bondscontributie heeft voldaan voor het lopende jaar hoeft deze niet opnieuw betaald te worden tot het volgende kalenderjaar.

 

Ons Aanbod

Wij willen onze leden zoveel mogelijk tegemoet komen in hun wensen, daarom hebben wij naast ons basis lidmaatschap 2 extra pakketten met extra mogelijkheden. Op deze manier hoef je niet te betalen voor opties waar je geen gebruik van maakt en kan je lidmaatschap beter op maat gekozen worden. Wil je later alsnog gebruik maken van mogelijkheden die alleen onder de extra pakketten vallen kun je ten alle tijden nog je lidmaatschap uitbreiden. Door deze aanpak kunnen wij onze leden uitgebreide mogelijkheden aanbieden zonder leden die niet van deze mogelijkheden gebruik willen maken met onnodige extra kosten op te zadelen.

Het basispakket is benodigd voor lidmaatschap op onze vereniging de 2 extra pakketten kunnen zowel apart als gecombineerd gekozen worden.

 

Basis - Vereniging

Het basispakket is benodigd voor ieder lid, voor onze 3D schutters is dit vaak ook het enige benodigde lidmaatschap. in dit pakket valt onder andere:

 • Gebruik binnenbanen
 • Gebruik buitenbanen
 • Jaarlijkse feestavond
 • Interne wedstrijden
 • 24/7 toegang tot clublokaal (18+ leden)
 • Gereduceerde consumptie prijzen

Extra - NHB

Voor de actievere en competitief ingestelde schutters alsook schutters die meer verschillende wedstrijdvormen willen schieten raden wij aan deze extra optie te nemen. Voor compound schutters is dit zelfs de enige manier om regelmatig aan competities anders dan 3D te kunnen deelnemen.

Dit extra pakket geeft u toegang tot: 

 • Lidmaatschap Nederlandse Handboog Bond
 • Wedstrijden in alle disciplines en voor alle boogsoorten
 • Toegang tot regionale, provinciale, nationale en internationale competities en kampioenschappen
 • Mogelijkheid tot plaatsing nationale teams
 • Meer regionale wedstrijden

Extra - GS

Voor de Recurve schutters die graag het 25 meter 1 pijl systeem schieten raden wij aan deze extra optie te nemen. 

Dit extra pakket geeft toegang tot:

 • Lidmaatschap Handboogbond Gezellig Samenzijn
 • Extra 25 meter Recurve wedstrijden
 • Meer regionale wedstrijden

Waarom lid worden?

Handboogschieten is een sport die makkelijk op uw omstandigheden is aan te passen, daarom is het een sport die bij vele mensen past. Het maakt niet uit hoe uw lichamelijke gesteldheid is of over hoeveel vrije tijd u beschikt. Dankzij de vele mogelijkheden kunt u handboogschieten makkelijk op uw eigen niveau en in uw eigen tijd inplannen.

Voor leden zijn onze schietbanen 24/7 geopend en wij kunnen de meeste wedstrijd inschrijvingen voor u regelen. Ook verzorgen wij begeleiding tijdens de vaste trainingsavonden zodat u kan leren van ervaren schutters.

Buiten de sport bieden wij ook een uitermate gezellige vereniging, een echte vriendenclub, die buiten het schieten graag samen tijd doorbrengt of een feestje viert. Proef hier nog aan het ouderwetse Limburgse verenigingsleven zoals het helaas steeds minder te vinden is.

Kom gerust eerst eens een kijkje nemen voor dat je een beslissing maakt. Ons lokaal is geopend voor iedereen op vrijdag van 19:00 uur tot 23:00 uur en op Dinsdag van 20:30 uur tot 23:00 uur.

Het komt soms voor dat door omstandigheden een training uitvalt. Komt u van iets verder af en wilt u niet voor niets langskomen, neem dan voor de zekerheid eerst contact op met onze secretaris: Secretaris@hbsdester.com

Wilt u kennis maken met de handboogsport maak dan ook eerst een afspraak via de secretaris zodat wij kunnen zorgen dat er een beginners boog en begeleider aanwezig zijn voor je eerste proefles.

Contributie

Alle prijzen zijn per jaar. Het basispakket en het extra pakket – “Uitwedstrijden” worden alleen berekend over de nog lopende kwartalen van het contributie jaar.

Het extra pakket “NHB” wordt berekend per 1e van de maand na aanmelding. Hoewel dit dus de jaar prijzen zijn, kan het zijn dat enkele of alle pakketten goedkoper uitvallen voor het eerste jaar van inschrijving.

Vraag lidmaatschap aan.

Translate »