Lid worden

Wilt u meer weten over onze mooie sport en/of vereniging? Kom dan gerust eens kijken op een van onze trainingsavonden. 

Wilt u de handboogsport zelf eens uitproberen? Vraag dan een proefles aan via het formulier op deze pagina! 

Door middel van het maken van een afspraak, kan getoetst worden wanneer u kunt instromen, daar het opleidingstraject normaliter start op vooraf vastgestelde data.

Elke vrijdagavond, tussen 19:00 uur en 20:30 uur, vindt er een training plaats onder leiding van gediplomeerde begeleiders. 

Ook jeugdleden zijn van harte welkom om het boogschieten zelf te ervaren. Normaal gesproken wordt er een minimale leeftijd van 10 jaar aangehouden, echter is dit afhankelijk van de ontwikkeling van het kind dit zowel ivm blessure preventie als veiligheid.  De uiteindelijke beoordeling zal ten tijde van de kennismaking gemaakt worden. 

 

Na deze proefles biedt Handboogschutterij “De Ster” beginnende schutters een 10-rittenkaart aan voor € 25,00 waarbij onze instructeurs u met verenigingsbogen de basisprincipes in 10 lessen bijbrengen. Hierna kunt u beslissen of u officieel lid wordt van de vereniging. 

 

Bij uw aanmelding kunt u dan aangeven van welk(e) lidmaatschap pakket(ten) u gebruik wilt maken, nadat u het opleidingsprogramma van de 10-rittenkaart heeft doorlopen (zie verder op deze pagina het volledige aanbod).

 

Na deze 10 lessen is er de mogelijkheid om een boog te huren of indien wenselijk zelf een eigen boog aan te schaffen. Hiervoor kan men terecht bij VBS Archery. De kosten voor het huren van een boog bedragen €25,- per maand, waarbij de schutter na 6 maanden een beslissing dient te maken voor kopen of stoppen. Indien men besluit om door te gaan, dan krijgt men 5 maanden huur terug in de vorm van een korting op de boog. 

 

Vraag een proefles aan

Overstappen van een andere vereniging

Indien u overstapt van een andere vereniging en/of heeft u al eigen materiaal, dan hoeft u natuurlijk geen 10-rittenkaart af te sluiten. U kunt dan tijdens de training één van de begeleiders aanspreken en deze zal dan samen met u uw overschrijving verzorgen. 

Na uw overschrijving krijgt u 3 maanden proeftijd waarin wij elkaar leren kennen. Na deze periode wordt u contributie plichtig bij onze vereniging. 

Schutters met een KHSN (NHB) lidmaatschap die over willen stappen dienen ook een overschrijving bij de Nederlandse Handboog Bond te doen, het overschrijvingsformulier kunt u HIER vinden. 

Indien u bij uw huidige vereniging al KHSN (NHB) bondscontributie heeft voldaan voor het lopende jaar, dan hoeft u deze niet opnieuw te betalen voor het resterende kalenderjaar. 

Ons Aanbod

Wij willen onze leden zoveel mogelijk tegemoet komen in hun wensen, daarom hebben wij naast ons basis lidmaatschap 2 extra pakketten met extra mogelijkheden. Op deze manier hoef je niet te betalen voor opties waar je geen gebruik van maakt en kan je lidmaatschap beter op maat gekozen worden. Wil je later alsnog gebruik maken van mogelijkheden die alleen onder de extra pakketten vallen kun je ten alle tijden nog je lidmaatschap uitbreiden. Door deze aanpak kunnen wij onze leden uitgebreide mogelijkheden aanbieden zonder leden die niet van deze mogelijkheden gebruik willen maken met onnodige extra kosten op te zadelen.

Het basispakket is benodigd voor lidmaatschap op onze vereniging de 2 extra pakketten kunnen zowel apart als gecombineerd gekozen worden.

 

Basis - Vereniging

Het basispakket is benodigd voor ieder lid, voor onze 3D schutters is dit vaak ook het enige benodigde lidmaatschap. in dit pakket valt onder andere:

 • Gebruik binnenbanen
 • Gebruik buitenbanen
 • Jaarlijkse feestavond
 • Interne wedstrijden
 • 24/7 toegang tot clublokaal (18+ leden)
 • Gereduceerde consumptie prijzen

Extra - NHB

Voor de actievere en competitief ingestelde schutters alsook schutters die meer verschillende wedstrijdvormen willen schieten raden wij aan deze extra optie te nemen. Voor compound schutters is dit zelfs de enige manier om regelmatig aan competities anders dan 3D te kunnen deelnemen.

Dit extra pakket geeft u toegang tot: 

 • Lidmaatschap Nederlandse Handboog Bond
 • Wedstrijden in alle disciplines en voor alle boogsoorten
 • Toegang tot regionale, provinciale, nationale en internationale competities en kampioenschappen
 • Mogelijkheid tot plaatsing nationale teams
 • Meer regionale wedstrijden

Extra - GS

Voor de Recurve schutters die graag het 25 meter 1 pijl systeem schieten raden wij aan deze extra optie te nemen. 

Dit extra pakket geeft toegang tot:

 • Lidmaatschap Handboogbond Gezellig Samenzijn
 • Extra 25 meter Recurve wedstrijden
 • Meer regionale wedstrijden

Contributie

Alle weergegeven prijzen zijn per jaar. 

Het Pakket “Basis – Vereniging” en het pakket “Extra – GS” worden alleen berekend over de nog lopende kwartalen van het contributie jaar, waarbij het contributie jaar loopt van April t/m Maart. 

Het extra pakket “NHB” wordt berekend per 1e van de maand na aanmelding voor de rest van het lopende contributie jaar waarbij het contributie jaar loopt van Januari t/m December. 

Het is dus mogelijk dat uw eerste contributie periode korter maar ook goedkoper is gedurende het eerste jaar.

Let op: Door de uit elkaar lopende contributie perioden worden verenigings contributie en KHSN (NHB) contributies op verschillende momenten afgerekend.

Waarom lid worden?

Handboogschieten is een sport die makkelijk op uw omstandigheden is aan te passen, daarom is het een sport die bij vele mensen past. Het maakt niet uit hoe uw lichamelijke gesteldheid is of over hoeveel vrije tijd u beschikt. Dankzij de vele mogelijkheden kunt u handboogschieten makkelijk op uw eigen niveau en in uw eigen tijd inplannen.

Voor leden zijn onze schietbanen 24/7 geopend en wij kunnen de meeste wedstrijd inschrijvingen voor u regelen. Ook verzorgen wij begeleiding tijdens de vaste trainingsavonden zodat u kan leren van ervaren schutters.

Buiten de sport bieden wij ook een uitermate gezellige vereniging, een echte vriendenclub, die buiten het schieten graag samen tijd doorbrengt of een feestje viert. Proef hier nog aan het ouderwetse Limburgse verenigingsleven zoals het helaas steeds minder te vinden is.

Kom gerust eerst eens een kijkje nemen voor dat je een beslissing maakt. Ons lokaal is geopend voor iedereen op vrijdag van 19:00 uur tot 23:00 uur en op Dinsdag van 20:30 uur tot 23:00 uur.

Het komt soms voor dat door omstandigheden een training uitvalt. Komt u van iets verder af en wilt u niet voor niets langskomen, neem dan voor de zekerheid eerst contact op met onze secretaris: Secretaris@hbsdester.com

Wilt u kennis maken met de handboogsport maak dan ook eerst een afspraak via de secretaris zodat wij kunnen zorgen dat er een beginners boog en begeleider aanwezig zijn voor je eerste proefles.

Vraag lidmaatschap aan.

Translate »