Handboogschutterij “De Ster” is één van de grotere handboog verenigingen van Nederland. Gelegen in Echt-Susteren zoeken wij continue naar de balans tussen de moderne sport en het traditionele Limburgse verenigingsleven.  

Hoewel wij proberen onze leden uit te dagen om zichzelf op sportief vlak te verbeteren, is het leveren van een prestatie bij “De Ster” echter niet het belangrijkste. Gezelligheid, sportiviteit en plezier staan bij ons hoog in het vaandel!

Daarom zijn wij ook als enigste Nederlandse vereniging aangesloten bij zowel de nationale handboog bond KHSN (Voormalig NHB), die zich ten doel stelt de Nederlandse handboogsport op het hoogste niveau te tillen, alsook de Midden-Limburgse handboogbond “Gezellig Samenzijn” (GS), waar tradities in ere worden gehouden vanuit de tijd dat handboogschieten nog voornamelijk een café sport was in Nederland.

Door onze leden de mogelijkheid te bieden om zowel competitief als recreatief de sport te beoefenen, kunnen wij meedraaien op het hoogste sportieve niveau en gelijktijdig nog altijd het ouderwets Limburgs verenigingsgevoel bieden. 

Naast het ondersteunen van onze leden in het beoefenen van de sport in alle vormen en op elk niveau, sporen we ze ook aan om meerdere disciplines en wedstrijdvormen uit te proberen, op deze manier kan iedereen de tak van de sport te vinden die het beste bij hun past en kunnen ze zelf de keuze maken hoe ze hun vrije tijd willen besteden. 

Om het sportieve aspect van de sport te promoten organiseren wij jaarlijks een groot aantal wedstrijden en evenementen in verschillende wedstrijdvormen en disciplines, zowel voor de leden onderling als voor externe verenigingen. 

Naast onze interne wedstrijden hebben onze leden toegang tot een enorme hoeveelheid regionale en nationale wedstrijden en competities. Doordat onze leden daarnaast volledige toegang tot onze faciliteiten hebben, waardoor er ook buiten officiële trainingstijden getraind kan worden, is er ook voor de zeer actieve schutter geen limiet aan hoeveel er geschoten kan worden. 

Om het sociale aspect van de vereniging te versterken bieden wij ook een aantal niet handboog gerelateerde evenementen aan. Zo is de “Sylvester party” waar een deel van onze leden gezamenlijk het nieuwe jaar inluiden al jaren een groot succes.

 

Disciplines

Recurve

Olympic Recurve is de olympische en meest beoefende tak van de sport, ook binnen onze vereniging.

Voor de meeste schutters is deze vorm ook de start in de handboogsport.

Compound

Compound is de meest technische en moderne vorm van handbogen, origineel uitgevonden voor de jacht (compacter, wendbaarder en krachtiger).

Een steeds groeiende vorm van de handboogsport die ook uitermate geschikt is voor mensen met lichamelijke beperkingen.

Traditioneel

Traditioneel is de laatste decennia weer flink in opkomst. Een boog, een pees, een pijl en een schutter, geen hulpmiddelen.

Ontdek en train je instincten met deze discipline die een variatie aan bogen omvat
zoals onder andere de longbow, barebow en ruiterboog.

Accommodatie

Sinds 2022 beschikt Handboogschutterij "De Ster" over een geheel nieuwe eigen accommodatie gelegen op Bandertlaan 3 in Echt (Leisure park In de Bandert). In ons clublokaal kunt u gebruik maken van 14 overdekte en geautomatiseerde 25 en/of 18 meter banen (uitbreidingsmogelijkheid tot 18 banen). Ook is onze accommodatie uitgerust met de laatste moderne faciliteiten zoals o.a een camera systeem en beschikken wij over een eigen lange afstandsbanen (max 90 Meter) vlakbij onze accommodatie.

Wedstrijden

Handboogschieten is niet seizoensgebonden waardoor er door het hele jaar heen een groot aanbod in wedstrijden is. Door de opzet van de handboogsport en van onze vereniging is er een grote flexibiliteit in wedstrijdschema’s mogelijk zodat deze kunnen worden aangepast voor zowel de recreant als de hele actieve wedstrijdschutters. Hierdoor kan de handboogsport makkelijk worden beoefend door mensen met veel en weinig vrije tijd. 

Onze vereniging is actief in iedere discipline en op alle niveau’s waardoor er voor bijna iedere wedstrijd wel meerdere deelnemers gevonden kunnen worden zodat je nooit alleen naar een wedstrijd hoeft te gaan. Wij hebben een grote groep schutters die deelnemen aan 3D, Indoor, Outdoor en 25 meter wedstrijden en ook onze veldschutters zijn een groeiende groep. 

 

Trainingen

Bij ons kan zowel binnen als buiten worden getraind. Volwassen leden hebben vrij toegang tot zowel het lokaal als onze buitenbanen. Jeugd mag buiten de vaste trainingstijden schieten onder toezicht van één van de volwassen leden.   

Vaste trainingsavonden zijn dinsdag vanaf 20:00 uur en vrijdag vanaf 20:30 uur voor gevorderden en vrijdag 19:00 uur tot 20:30 uur voor jeugd en beginners. Voor de begeleiding van beginnende schutters en jeugdschutters hebben wij de beschikking over een groep ervaren en gecertificeerde trainers. Maar ook de wat verder gevorderde schutters kunnen op verzoek voldoende ondersteuning krijgen tijdens de reguliere trainingstijden.

Voor jeugd ondersteunen wij ook het eventueel doorstromen naar de topsport programma’s van de Nederlandse Handboog Bond (Regio Training en Regionaal Talenten Centrum).

© 2023 H.B.S. de Ster | Powered by Adaugeo

Contact

Bandertlaan 3
6101 LZ Echt

E: Secretaris@hbsdester.com
E: Secretaris2.0@hbsdester.com (KHSN)

Inlooptrainingen

Dinsdag: 20:00 – 23:00
Vrijdag: 19:00 – 24:00

Jeugd & beginnerstraining

Vrijdag: 19:00 – 20:30

Talententraining

Dinsdag: 19:00 – 21:00

Translate »