2e (rayon) fase NHB beker

Gisteren hebben, Cas, Rick, Yaël en Frank de tweede ronde van de NHB beker (de rayonfase) geschoten in Hunsel. Helaas was er één afmelding waardoor er voor alle teams één ronde een bye was, voor ons was dat de op één na laatste ronde.

De eerste ronde was tegen Robin Hood Brunssum waar met 10-0 tegen gewonnen werd. De tweede ronde werd ook met 10-0 gewonnen tegen V.Z.O.D. uit Geleen.

De derde ronde tegen de Indianen uit Koningslust kende een paar spannende pijlen, een glansrijk begin met 40-35 maar enigszins verrassend werden de volgende twee pijlen nipt met 39-38 gewonnen. Daarmee was de game beslist en uiteindelijk werden ook de laatste twee pijlen alsnog gewonnen om ook deze game met een 10-0 score af te sluiten.

In de vierde ronde werden de eerste setpunten verloren tegen de Schutroe uit Horst maar desondanks werd er met 8-2 gewonnen.

Ronde vijf tegen Krijgsman Soranus uit Lieshout werd nogmaals met 10-0 gewonnen.

Na deze game had het team van de Ster een bye, toch bleef het team scherp en werden er wederom maar liefst 190 uit 200 punten geschoten door het team.

De laatste ronde moest worden opgenomen tegen Vriendschap en Strijd uit Hunsel het andere team uit onze regio (115) en het enige team dat net zoals het team van de Ster nog alle games gewonnen had. Dit werd de beslissende ronde om te bepalen wie er eerste en tweede zou worden, een herhaling van de regio fase in November waar de Ster aan het langste eind trok en Hunsel 2e werd..

Met een eerdere overwinning op zak en een zover overmachtig team werd begonnen aan de match.

Hunsel is als mede regio 115 vereniging geen onbekende voor ons team en altijd een gevaarlijke tegenstander die de overwinning zeker niet zomaar weg zouden geven. Om de een of andere reden kon het team van de Ster de laatste match niet helemaal het ritme vinden en alleen de jongste deelnemer Cas wist deze serie met een overtuigende 49 af te sluiten. De setpunten gingen heen en weer en met nog één pijl te gaan stond het 4-4

Hunsel wist het toen af te maken met 38-34 waardoor het team van de Ster de laatste game helaas verloor en daarmee tweede werd.

Samen met Hunsel mag de Ster nu door naar de finale waar ze hun uiterste best gaan doen om te winnen en waar onder andere voor de 3e keer een match tegen V&S Hunsel op het programma zal staan.


Al met al was het een gezellige wedstrijd en hebben de 4 schutters van de Ster een uitstekende prestatie geleverd met zowel de hoogste dag schutter (Yaël) en de hoogste dag score van het team. Maar het mooie (en soms frustrerende) van het set systeem is dat het niet alleen om de hoogste scores gaat wat de spanning wel extra er in brengt.

Onze felicitaties gaan uit naar het team van de Ster die toch een heel mooi resultaat hebben weten neer te zetten. Maar ook naar V&S Hunsel die op het juiste moment wisten toe te slaan en ook de vlekkeloos verlopen wedstrijd goed hadden georganiseerd.

Op naar de finale!

Translate »