2x Goud 2x Zilver NK Outdoor jeugd

Tegelijk met de korpskampioenschappen werden de Nederlandse kampioenschappen Outdoor jeugd gehouden, altijd lastig als de troepen verdeeld moeten worden maar uiteindelijk wisten onze schutters toch op beide wedstrijden succesvol te zijn.

Cas, Rik, Thorben, Rob en Yaël verschenen aan de schietlijn in Almere.

Rik schoot in de klasse recurve onder 14 en wist na 72 pijlen op 30 meter met een totaalscore van 696 alweer zijn 6e Nederlands Kampioens titelop zijn naam te schrijven (een Persoonlijk Record van 351 in de 2e sessie).

Cas, Thorben en Rob schoten in de klasse recurve onder 18. Cas kwalificeerde zich na 72 pijlen op 60 meter als 1e (een Persoonlijk Record van 326 in de 1e sessie), Thorben als 3e en Rob als 5e. Daarna kwamen de finalerondes.

Rob verloor helaas de 1/4 finale en moest het met een 5e plaats stellen dit NK.

Cas en Thorben wisten de gouden finale te bereiken en na een spannende match tegen elkaar (die maar liefst 2 shoot-offs nodig had) was het uiteindelijk Cas die er met de Nederlands Kampioens titel vandoor ging. Toch een mooie 2e plaats en zilveren plak voor Thorben!

Yaël plaatste zich als 1e in de klasse recurve onder 21 na een kwalificatie van 72 pijlen op 70 meter. Ook hij bereikte hierna de gouden finale, maar verloor deze met 3-7 en ook hij pakte hiermee het zilver.

Het blijft mooi om te zien hoe onze talenten groep blijft verbeteren en steeds groter word en we wensen alle jeugd dan ook veel succes in het komende Indoor seizoen!

Translate »