3D kampioenschappen 2024

Afgelopen zaterdag (22/06) vond de tweede wedstrijd van onze eigen 3D kampioenschappen plaats.

Deze zogeheten 3D kampioenschappen worden verschoten over twee verschillende wedstrijden, op verschillende afstanden, omgeving en omstandigheden, en sinds dit jaar alléén maar op 3D doelen.

De eerste wedstrijd heeft reeds plaatsgevonden op 11 mei op onze eigen buitenbaan. De tweede wedstrijd werd verschoten in het bos op het voormalige terrein van Xonar.

De parcoursbouwers hadden weer goed hun best gedaan en een mooi, maar vooral uitdagend parcours neergezet en hebben het daarmee voor zowel de blank- alsook de compound schutters niet makkelijk gemaakt! Waar een mogelijkheid bestond om de schut(s)ter in een ‘niet’ natuurlijke houding te laten staan, werd natuurlijk dan ook benut. Een dankjewel is dan ook op zijn plaats 👍🏼.

Nadat alle doelen geschoten waren, hebben we de traditie voortgezet en in onze eigen accommodatie de BBQ aangezwengeld.

Tot slot vond er natuurlijk de prijsuitreiking plaats, waarbij er prijzen te winnen waren in de klassen ‘Compound’ en ‘Blank’.

In de klasse “Blank” was het dit jaar een spannende strijd. De nummers 1, 2 en 3 lagen dan ook maar 10 punten uit elkaar, waarbij nummer 2 en 3 zelfs een gedeelde plaats kenden. Uiteindelijk heeft Henri Beckers zijn skills laten zien en is er met de winst vandoor gegaan. Niels Renet werd tweede (met 4 kills), gevolgd door Lei Vergoossen (derde) met een gelijke puntenstand, echter met 3 kills.

In de klasse “Compound” was het eveneens spannend. De prijs moest én zou binnen één familie blijven, namelijk binnen familie de Graaf. Waar de vrouw des huizes Suzanne de Graaf een flinke voorsprong had bij de eerste wedstrijd, schoot de man des huizes Vincent de Graaf de tweede wedstrijd een stuk beter en wist de winst naar zijn hand te zetten.

Mannen, geweldige resultaten en een dikke proficiat is zeker op zijn plaats 🏅

De foto’s geven een goede impressie van onze 3D kampioenschappen, het uitdagende parcours en de gezelligheid binnen onze vereniging! 😊

Recent nieuws

Translate »