Dubbel Korpskampioen

Dubbele Korpskampioenschap voor De Ster!

Op Zaterdag werd gestreden om de titel in de 3e klasse, voor de Ster kwam hier onder andere het 3e team in uit. De hele wedstrijd ging het gelijk op met Diana Venray 1, die het hele jaar al oppermachtig waren in de 3e klasse. Uiteindelijk werd in de laatste series dan toch het gaatje geslagen en wist de Ster 3 er met de winst vandoor te gaan!

Het winnende 3-tal bestond uit:

  • Yaël Smeets (382 punten)
  • Kevin Beaumont (372 punten)
  • Patrick Janssen (329 punten)

Op Zondag was het dan de beurt aan het 1e en 2e zestal om uit te komen in de hoogste klasse. Na 4 van de 5 bondsconcoursen te hebben gewonnen was er een vaste overtuiging dat de korpstitel wel verdedigd zou worden. Hoewel de Ster 1 een stroeve start had wist het in de 1e serie een kleine voorsprong te nemen, gevolgd door de Ster 2 en Heideroosje Heibloem.

In de 2e serie was het al duidelijk dat het geen makkelijke dag zou worden, de Ster 1 zakte naar de 3e plek, en misschien voor de schutters van het eerste nog wel pijnlijker, de Ster 2 nam de eerste plek over! De hoop om de Ster 1 te kloppen werd toch al snel de kop ingedrukt bij het 2e team. Vanaf de 3e serie nam de Ster 1 een voorsprong die langzaam werd uitgebouwd, ook Heideroosje Heibloem zette de Ster 2 al spoedig op een geruime achterstand waarna de Ster 2 nog voor een 3e plaats kon strijden.

Ondanks de voorsprong ging het niet soepel bij de Ster teams, het 3e verloor iedere serie iets meer en eindigde uiteindelijk met een 4e plaats net naast het podium. De problemen bij de Ster 1 kwamen pas in de laatste 2 series aan het licht, de voorsprong werd niet snel genoeg uitgebreid en in de een na laatste serie verdween een 23 punten voorsprong als sneeuw voor de zon en bleven er nog maar 5 punten voorsprong over met een steeds sterker wordend Heideroosje 1 op de hielen.

Een hele moeizame laatste serie waar nog alles geprobeerd werd mocht niet baten en ook de laatste serie werd niet goed geschoten. Echter ook Heideroosje 1 wist niet hun eerdere niveau door te zetten en na de laatste pijl was het dan beslist.. Na een hele dag schieten werd de korpstitel uiteindelijk met 1 puntje verdedigd!

Een mooie afsluiting van het seizoen maar ook zeker de complimenten aan Heideroosje 1 die tot de laatste pijl bleven strijden en geen moment hebben opgegeven!

De winnende schutters waren:

  • Frank Baets (375 punten)
  • Sharon Baets (363 punten)
  • Martin Veenman (362 punten)
  • Davy Gielen (359 punten)
  • Dari Verwers (346 punten)
  • Niels Renet (344 punten)

Alle schutters gefeliciteerd en veel succes met de voorbereiding op het volgende bondsseizoen!

Translate »