Frank & Suzanne 2e, Lei 3e, goede prestatie jeugd!

In tegenstelling tot het spreekwoord staat bij HBS de Ster de boog altijd gespannen, dit weekend was wat voor onze vereniging door gaat als een ‘vrij’ weekend, De KHSN indoor en 25 meter competities zijn voorbij, geen GS competitie wedstrijden, geen jeugdwedstrijden en dus wat doen onze schuters op zo’n weekend?

Lakota Trophy – Lowlands archery series Veld

3 van onze schutters rezen af naar Zoetermeer voor de Lakota Trophy. Hier wisten Suzanne en Frank mooie resultaten te behalen.

Met 334 punten wist Suzanne de 2e plaats te bemachtigen in de Dames Compound categorie.

Kersvers Nederlands kampioen Frank liet zien dat hij ondanks een minder weekend altijd een kanshebber is in de Veld discipline en wist met 327 punten ook een 2e plaats te behalen in de Heren Recurve categorie.

3D Reuver

De 3D in reuver is altijd een standaard wedstrijd op onze 3D agenda, lekker dichtbij staat deze wedstrijd al meer dan 20 jaar jaarlijks op onze agenda en is het de wedstrijd waar veel van onze schutters voor de eerste keer kennis maakte met de 3D Discipline.

Ook dit jaar ging er weer een groep van onze schutters naar Reuver en dit jaar wist Lei een mooie 3e plaats te behalen in de BHR klasse.

NK Outdoor

Onze jeugd toppers reisde af naar Berkel-Enschot voor het NK Outdoor (senioren), hier wisten Yaël, Cas en Thorben zich te plaatsen bij de laatste 16.

Thorben schoot een redelijke 1/8e finale maar moest het onderspit delen tegen de uiteindelijke Nederlands kampioen en Team NL schutter Willem Bakker (6-2).

Cas schoot een zeer sterke finale maar werd nipt in een shoot-off uitgeschakeld door de uiteindelijke nummer 2 en Team NL schutter Senna Roos (6-5).

Yaël die zich als 4e had geplaatst maakte in de 1/8e finale kort werk van Jelte Steer (wat toch altijd een gevaarlijke tegenstander is) 6-2. Maar ging helaas onderuit tegen de uiteindelijke nummer 3 en mede-Team NL schutter Jonah Wilthagen.

Uiteindelijk werd Yaël 5e en cas en Thorben mochten de 9e plaats delen. 3 van onze jeugdleden in de top 10 senioren van Nederland, toch geen slechte prestatie!

Recent nieuws

Translate »