Koningsschieten 2021

Na de eerste koningswedstrijd van 2020 kwamen de corona maatregelen in de weg van de 2e wedstrijd. Nu de maatregelen zijn versoepeld was het dan ook tijd om een koningswedstrijd te verschieten. Dit jaar maar 1 wedstrijd van 40 pijlen omdat we al zo laat in het seizoen zitten maar dat mocht de pret niet drukken nu we eindelijk weer kunnen schieten. Meteen een goede graadmeter waar we zitten qua niveau met de vereniging.

Al snel bleek dat het met zowel het niveau als interesse het wel goed gesteld was, misschien nog niet de voormalige topscores maar een goede opkomst, een goed aantal schutters die lieten zien rond of over de 9 te kunnen schieten en nog belangrijker een gezelligheid waardoor de wedstrijd een stuk langer duurde dan gepland, was de eerste verenigingswedstrijd sinds de lock-down zeker een succces.

In de eerste helft nam heersend keizer Niels Renet een voorsprong van 2 punten op voormalig koning Yaël Smeets met de regerend koning Lei Lendertz, recente aanwinsten Frank Baets en Martin Veenman en voormalig koning Davy Gielen allemaal binnen 5 punten afstand. BIJ de dames nam Michelle Renet meteen een flinke voorsprong op Heike Jahn en bij de Jeugd nam Yaël Smeets een ruime voorsprong op de rest van de jeugdgroep die allemaal binnen 3 punten van elkaar af bleven.

In de 2e helft breidde Michelle Renet haar al ruime voorsprong uit en werd hiermee hoogste dame.

Hoogste Dame 2021: Michelle Renet

Bij de jeugd verraste Cas Heijthuisen de competitie, met een score van 183/200 in de 2e helft wist hij de 2e plaats achter Yaël veilig te stellen.

Ondertussen wist Niels zijn 1e plaats in het klassement niet vast te houden, Frank en Martin schoten een sterke 2e helft en klommen omhoog in de ranking.. Maar uiteindelijk was het toch Yaël die de eerste plaats wist te bemachtigen wat uiteindelijk zorgde voor de volgende top 5:

  1. Yaël Smeets
  2. Frank Baets
  3. Martin Veenman (gelijke score)
  4. Niels Renet (gelijke score)
  5. Davy Gielen
Koning 2021: Yaël Smeets

Een mooie uitkomst voor Yaël die in 2020 na een ruime voorsprong in de 1e wedstrijd genomen te hebben zijn kans op een mogelijk 2e koningschap zag verdwijnen in de lockdown, maar ook een mooie uitkomst voor Cas die dankzij het koningschap van Yaël werd gepromoveerd tot hoogste jeugdschutter!

Hoogste Jeugd 2021: Cas Heijthuisen

Yaël, Michelle en Cas gefeliciteerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recent nieuws

Translate »