Krijgsman trofee terug in Echt

Zondag 24 oktober ging ons eerste team op bezoek bij Soranus Boukoul voor hun 31e jaarlijkse Krijgsman Soranus toernooi. Het krijgsman toernooi heeft zich altijd onderscheiden door een uniek knock-outsysteem en is dus altijd een fel begeerde prijs.

Na het toernooi in 2019 voor het eerst gewonnen te hebben hebben we de trofee helaas niet kunnen verdedigen. Dit jaar zouden we hem echter terug halen en werd dan ook een team op volle sterkte gestuurd. Dat het team was gekomen met 1 doelwerd al snel duidelijk, in de voorronde werd vanaf de eerste pijl een voorsprong genomen die daarna alleen maar uitgebreid werd. Met maar liefst 64 punten verschil op de nummer 2 werd de voorronde dan ook als eerste afgesloten.

De eerste knock-out ronde werd met 278-215 gewonnen tegen Oranje Neerbeek. In de halve finale was Diana Venray de tegenstander, deze werd met 276 tegen 248 gewonnen waarmee de finale bereikt werd.

De finale werd geschoten tegen titel verdediger Roos in Bloei Roggel, vooral de eerste pijlen waren spannend en gaf Roggel een goede weerstand. Langzaam werd echter toch een voorsprong opgebouwd, een afgekeurde pijl (2x afzetten) van Dari kon het tij niet meer keren en de finale werd met 264 tegen 254 afgesloten en werd de begeerde prijs in ontvangst genomen.

Ook willen we nog even een shout-out doen naar Roggel, een leuk team om tegen te schieten wat zich tijdens een klein “incidentje” in de finale van een zeer sportieve kant liet zien. Alsook aan Soranus Boukoul voor de altijd goede zorgen tijdens hun tournooi, we hopen ook volgend jaar weer aanwezig te zijn!

Translate »