Maximaal resultaat Ster jeugd! Thorben en Yaël Nederlands Kampioen!

Zaterdag 13 Januari was het NK Indoor Jeugd en voor de Ster rezen 5 jeugdschutters af naar Den Bosch. Wat volgde was een ongeloofelijk succes!

Heren onder 18
In de klasse met de meeste deelnemers (heren recurve onder 18) waren 4 schutters van de Ster aanwezig, Cas, Rik, Rob en Thorben. Het is al een tijdje dat in deze klasse vele successen gehaald worden door onze jeugdschutters en ook dit NK lieten de jongens weer zien de absolute Nederlandse top in hun leeftijdsklasse te zijn.

Na de 60 pijlen rankings ronde was het al duidelijk dat de 4 schutters allemaal met 1 doel gekomen waren en plaatsten alle 4 zich in de top 4!

De 15 jarige Rob die dit jaar zijn eerste uitzending met het Nederlands team had en een paar weken geleden al een indrukwekkende 7e plaats bij de volwassenen haalde bij de Berlin Open, plaatste zich als nummer 1 met 561/600 punten.

Hiermee bleef hij de 16 jarige titelverdediger Cas voor die met 553/600 de 2e plek in de kwalificatie opeiste.

Relatieve nieuwkomer bij de club, de 16 jarige Thorben, die de laatste maanden een enorme vooruitgang heeft geboekt, wist de top 3 af te sluiten met 551/600 punten.

Onze benjamin, de 13 jarige Rik, die vorig jaar al een klasse hoger mee schoot en een zilveren plak wist te bemachtigen, maakte de ideale kwalificatie af door met 546/600 punten de 4e plek in te nemen.

Ideaal want niet alleen ging de top 8 door naar de finales maar de nummers 1 t/m 4 kunnen elkaar pas in de halve finale tegenkomen wat dus de kans bood op een optimale uitslag. En dit gebeurde ook, in de kwartfinales schakelden de jongens de laatste concurrenten relatief probleemloos uit.

Rob 6-2
Cas 7-1
Thorben 6-0
Rik 6-2

Nu mochten ze dus onderling gaan uitmaken wie met welke medaille naar huis zou gaan! Leuk feitje, geen van de jongens verloor ook maar 1 game, alle verloren punten waren met gelijke scores: 3x 29/29, 1x 27/27 en 1x 26/26.

De halve finales zouden gaan tussen Rob en Rik en Thorben en Cas. In tegenstelling tot de kwalificatie bleek de uitslag compleet omgedraaid, in een spannende match waar 5 rondes nodig waren wist de  als 4e geplaatste Rik zelfs met een misser, toch te winnen van de als 1e  geplaatste Rob (6-4) en de als 3e geplaatste Thorben wist in een net zo spannende ronde, waar 2 van de 4 rondes gelijk waren en geen een ronde onder de 27 is geschoten, de match te winnen over de als 2e geplaatste Cas.

Thorben en Rik mochten dus om het goud en zilver gaan strijden en de 2 schutters die nu al jaren met elkaar concurreren Rob en Cas mochten gaan vechten om de overblijvende medaille.

In de kleine finale kon Rob net niet de consistentie vasthouden waarmee de andere schutters in de finale ronden schoten en Cas maakte hier dankbaar gebruik van om zich met 6-2 een bronzen medaille toe te eigenen.

De finale was wederom een thriller waar de 29ers over en weer gingen, maar ook Rik kon niet zijn eerdere consistentie vasthouden en Thorben die door de gehele dag heen had laten zien dat hij deze wel had, wist de finale uiteindelijk met 6-4 te winnen en hiermee zijn eerste Nationale Titel binnen te slepen!

Rik zich net als vorig jaar weer een zilveren medaille omhangen!

Heren Onder 21

In de op 1 na grootste klasse, heren onder 21, kwam onze laatste schutter uit, Titelverdediger en favoriet Yaël wist in de kwalificatie al te laten zien dat hij niet voor niks regerend Nederlands kampioen was en nam met 579/600 punten gelijk een ruime voorsprong van 24 punten op de nummer 2.

Voor de wedstrijd had Yaël al aangegeven dat hij hoopte op een finale tegen jelte omdat hij verwachte dat deze de grootste tegenstander zou zijn. Echter wist jelte zich pas op de 8e plaats te ranken en dus moesten de oude RTC genootjes het al in de kwart finale tegen elkaar opnemen. De eerdere uitspraak bleek niet ongegrond te zijn want met hoge scores over en weer koste het voor yaël de volle 5 rondes om Jelte te verslaan met 7-3!

De halve finale en finale liet Yaël weer blijken zijn consistentie op indoors terug gevonden te hebben en op 1 slippertje na in de finale waren alle doorgangen 28,29 en 30 en werden deze ook relatief makkelijk gewonnen met 6-2 en 6-4

Niet heel verrassend, voor vele zelfs verwacht, maar het blijft knap om favoriet te zijn en het dan ook nog waar te maken in een setsysteem waar toch vanalles kan gebeuren!

NK Indoor senioren
Op zondag werd dan nog het NK voor volwassenen geschoten, ook hier hadden alle 5 de jongens zich ingeschreven. Helaas geen medailles hier.

Thorben (277/300) en Rik (274/300) wisten zich niet te plaatsen voor de laatste 16.

Yaël, Cas en Rob schoten alle drie 283/300 maar verloren ook alle 3 hun eerste finale ronden waardoor ze het met een gedeelde 9e plaats moesten stellen.

Wat meer was misschien gehoopt, maar toch bij de denioren nog altijd een mooie prestatie!

Alle schutters gefeliciteerd met de behaalde resultaten! En na vorig jaar 3 uit 4 schutters maximaal resultaat en dit jaar 5 uit 5 staat er maar 1 ding te doen, volgend jaar nog meer jeugd naar het NK sturen!

Translate »