Nationaal kampioenschap als afsluiter succesvol Indoor seizoen.

24 Maart werd na de bondskampioenschappen teams het tot nu toe meest succesvolle Indoor seizoen voor HBS de Ster afgesloten met de eerste nationale team titel voor onze vereniging. Maar laten we beginnen bij het begin en even de competitie van dit jaar bekijken.

Regio competitie

In December werd de laatste wedstrijd van de Regio competitie verschoten en kon de einduitslag worden opgemaakt en deze vielen niet tegen.

Team B1 – Kampioen Barebow Ere Klasse
Team R3 – Kampioen Recurve A Klasse
Team C1 – Kampioen Compound A Klasse

Frank Baets – Kampioen Recurve senioren Klasse 1
Yaël Smeets – Kampioen Recurve onder 21 Klasse 1
Rob Janssen – Kampioen Recurve onder 18 Klasse 1
Thijs Stassen – Kampioen Barebow jeugd Klasse 1
Thymen Mooris – Kampioen Compound onder 18 Klasse 1
Jayson Vandenheuvel – Kampioen Compound onder 12 Klasse 1
John Starreveld – Kampioen Compound senioren Klasse 2
Jo Graus – Kampioen Barebow senioren Klasse 2
Bruce Dalemans – Kampioen Compound onder 18 Klasse 2
Veerle d’Haene – Kampioen Longbow senioren Klasse 2

Thorben Delsing – 2e plaats Recurve onder 18 Klasse 1

Rick Gehlen – 3e plaats Compound Klasse 1
Sharon Baets – 3e plaats Recurve senioren Klasse 2
Cas Heijthuisen – 3e plaats Recurve onder 18 Klasse 1

3 Team kampioenschappen, 10 gouden, 1 zilveren en 3 bronzen medailles, een mooie start van het seizoen en hiermee ook meer dan genoeg geplaatsten voor het Rayon Kampioenschap.

Rayon kampioenschappen

Het weekend van 27/28 januari waren de individuele Rayon kampioenschappen. Het weekend erna werden de kampioenschappen voor teams verschoten.

Recurve

Bij de Jeugd was er een bekend beeld, de nummers 1,2,3 en 4 van het NK indoor wisten ook bij het RK hun concurrentie weer achter zich te laten.
Rob schoot de beste kwalificatie ronde (278/300 + 284/300), met 9 punten achterstand kwam Cas daar achteraan (273 + 280) en nogmaals 9 punten verwijderd Thorben (273 + 271). Rik had een wat minder geslaagde kwalificatie maar wist nog nipt de top 4 te sluiten.

Net als op het NK werd in de 1e ronde gelijk alle externe tegenstand uitgeschakeld en mochten de heren het weer onderling gaan uitvechten. Rik en Thorben wisten de halve finale in hun voordeel te beslechten en door te gaan naar de finale. In de kleine finale wist Rob het brons te bemachtigen door Cas van het podium af te houden en Rik wist kersvers Nederlands kampioen Thorben uit te schakelen waarna hij goud en Thorben zilver mee naar huis namen.

Ook bij de jeugd onder 21 was het een herhaling van het NK, Yaël wist zich met maar liefst 63 punten voorsprong (289 + 291) te kwalificeren op de eerste plaats en wist de wedstrijd met een bye en 2x 6-0 schoon uit te schieten en goud mee naar huis te nemen.

In de senioren 2e klasse kwamen Sharon en Davy uit, na een moeizame kwalificatie wist Sharon zich als 2 en Davy zich als 4e te plaatsen, dit betekende dat de enige plaats waar de 2 elkaar zouden kunnen tegenkomen in de finale zou zijn. Beide waren gebrand op de onderlinge finale en schoten de eerste 2 ronden met gemak door. Helaas was het Jeroen van Nispen die na een 4-0 achterstand tegen Davy opeens het licht zag en met een reeks van 30’rs eerst Davy en daarna Sharon uitschakelde. Hiermee was Sharon verzekerd van zilver, Davy schoot nog een moeizame kleine finale om het brons en wist deze uiteindelijk winnend af te sluiten.

In de Senioren 1e klasse kwamen 3 schutters van de Ster uit. Gé had een moeizame dag en na een lage kwalificatie moest hij gelijk tegen Frank die zich met overmacht (31 punten verschil op de nummer 2) als eerste geplaatst had (293 + 287). Martin overleefde de eerste knock-out ronde maar werd in de 2e alsnog uitgeschakeld. Frank wist al zijn knock-out ronden te winnen en mocht dan ook uiteindelijk het goud mee naar huis nemen!

Compound

Ook bij de compounders was er succes, Marco vroomen wist zich als 4e te plaatsen in de compound senioren 2e klasse en wist uiteindelijk de finale te bereiken, deze wist hij echter niet te winnen maar hij mocht toch een mooie zilveren medaille mee naar huis nemen.

In de compound onder 18 klasse 1 was Thymen Mooris helaas de enige deelnemer, zonder moeite wist hij dan ook rayon kampioen te worden.

In de compound onder 18 klasse 2 mochten Bruce Dalemans en Lucas Vroomen onderling uitvechten wie zou winnen. Bruce bleek de betere papieren te hebben en nam het goud mee naar huis, Lucas mocht een zilveren medaille in ontvangst nemen.

Barebow/Longbow

Bij onze vizierloze schutters was het eigenlijk alleen Jo Graus die zich serieus in de prijzenstrijd mengde, helaas moest hij het uiteindelijk met een 4e plaats doen.

Teams – Nieuw clubrecord!

Bij de compound teams waren het 1e (ere klasse) en het 2e (A-Klasse) geplaatst. Beide teams wisten zich zeker staande te houden in hun respectievelijke klassen en zowel het 1e team als het 2e team wisten zich van een mooie 3e plaats te verzekeren.

Het grote vuurwerk was echter in de ere klasse van de recurvers, waar maar liefst 3 van de 6 geplaatste teams van de Ster waren. Het 3e team had helaas een moeizame dag en moesten na de kwalificatie genoegen nemen met een 5e plaats, het 1e en het 2e team wisten echter zich ook als 1e en 2e te plaatsen na de kwalificatie ronden, het 1e team wist dit met maar liefst 1710 punten te doen een team gemiddelde van 9,5 over de gehele wedstrijd, een nieuw clubrecord! In de halve finale wisten beide teams hun tegenstander uit te schakelen en dus mochten ze de finale onderling gaan uitvechten.

In de finale werd door de schutters van het 2e (en ook wel een beetje die van het 3e) nog gehoopt op een stuntje, altijd leuk om je eigen 1e uit te schakelen natuurlijk. Maar de schutters van het 1e lieten zich niet gek maken en gaven geen punt af aan het 2e team, ongenadig werd het 2e team met 6-0 aan de kant gezet. Maarja met goud en zilver in de hoogste klasse teams gaat natuurlijk niemand droevig zijn en met een goed humeur werden dan ook de medailles in ontvangst genomen!

Bondskampioenschappen

Individueel

In het weekend van 16 en 17 Maart waren de individuele bondskampioenschappen, ondanks dat door toch wat kleine blessures en dergelijke opgebouwd door het seizoen heen we een aantal afmeldingen hadden hadden we nog steeds een aantal deelnemers en zeker kanshebbers voor nationale titels.

Bij de volwassenen werd goed gesloten maar 1 voor 1 moesten onze schutters toch afhaken tegen hun tegenstanders, geen overwinningen voor hun, dus het was aan de jeugd om de eer te verdedigen.

Bij de compound onder 18 klasse 2 hadden we 2 aanwezige schutters, bruce en lucas mochten onderling uitvechten wie door ging naar de finale, Bruce won deze strijd maar verloor helaas in de finale en dus mochten de jeugdige schutters een bronzen en zilveren medaille mee naar huis nemen.

in de klasse recurve onder 21 was yaël al de gehele competitie een klasse apart, toch ging het op de laatste wedstrijd nog bijna mis, gelukkig werd het nog net op tijd recht getrokken en mocht hij wederom een (ditmaal hard bevochten) gouden medaille mee naar huis nemen.

In de klasse recurve onder 18 waren het afgelopen seizoen Cas, Rob, Rik en Thorben degene die overal het podium verdeelde, maar ook hier ging het niet vlekkeloos, op de laatste dag wisten de schutters toch net niet allemaal hun niveau te bereiken en dit in combinatie met sterke tegenstand zorgde ervoor dat ze 1 voor 1 uitgeschakeld werden. Enige uitzondering dit weekend was Rob Janssen die dan ook met het goud ervandoor ging!

Teams

24 Maart werd het seizoen dan afgesloten met de team kampioenschappen. Gelijk een uitschakeling, met 3 geplaatste teams in de recurve Ere-klasse waren de schutters van team 3 slachtoffer van ons eigen succes. Tijdens het BK mogen per klasse maar 2 teams van dezelfde vereniging uitkomen dus dat betekende automatische uitschakeling voor team 3. Jammer maar helaas. Het 2e Team schoot goed en plaatste zich als 5e voor de finale ronden, hun uiteindelijke uitschakeling was een beetje een aanfluiting, niets ten nadele van hun tegenstander (die hadden gewoon ook uiterst best geschoten), moeten we verder ook niet te ‘Kleijn’zerig over doen maar toch jammer als het zo moet.

Het 1e team was aanwezig in volle sterkte, hetzelfde team als het clubrecord schoot op de Rayon Kampioenschappen verscheen ook aan de lijn bij het Bonds Kampioenschap. En ze lieten geen twijfel over waarvoor ze waren gekomen! Met maar 2 punten minder dan het eerder geschoten record en maar liefst 47 punten meer dan de nummer 2, plaatsten ze zich als 1e voor de finale ronden. Deze werden in stijl afgesloten en zo mochten Yaël Smeets, Frank Baets, Rob Janssen en Thorben Delsing voor het eerst de kampioensschaal voor teams mee naar Echt nemen.

Alle schutters van harte gefeliciteerd met dit uitstekende seizoen, veel succes in de komende 25 meter kampioenschappen en hopelijk volgend jaar weer een voortzetting van deze successen!

Translate »