Yaël Smeets NK Outdoor 2020

Yaël Nederlands Kampioen, Cas 3e!

Afgelopen weekend werd in Berkel-Enschot het Nederlands Kampioenschap Outdoor 2020 verschoten. Voor HBS de Ster kwamen 3 schutters uit. Yaël Smeets, een bekend gezicht op de Outdoors en Cas en Rik Heijthuisen maakten hun officiële debuut op het Outdoor circuit.

Op het kurk droge gras(?) van Berkel-Enschot werd een uitstekend Nederlands Kampioenschap Outdoor Jeugd georganiseerd onder winderige maar verder uitstekende omstandigheden.

Debuut

Voor de 2 debutanten van de Ster was het een geslaagde dag. Rik had een beetje pech dat hij als een van de aller jongste in zijn klasse moest uitkomen omdat hij zijn eerste Outdoor wedstrijd schoot was zijn eerste ronde van 264 een nieuw PR, dit werd echter gelijk gebroken in de 2e ronde waar hij een geweldige 281 als nieuw PR schoot. In totaal 545, zeker niet slecht voor een debuut en hiermee behaalde hij een mooie 7e plaats in de Klasse Recurve Heren Aspirant (30M 122 blazoen).

Cas had echter een nog mooier debuut, ook hij schoot in de eerste ronde met 299 een PR en ook hij wist dit weg te vagen met een geweldige 326 (PR) in de 2e ronde. Gelijk de op 2 na hoogste ronde score van alle Aspiranten. Goed voor een totaal van maar liefst 625 en een mooie 3e plaats in de klasse recurve heren aspirant (30 Meter 122 Blazoen).

Nationaal Kampioen

Voor Yaël was het duidelijk geen debuut meer, de jongste schutter van Jong oranje ging maar met 1 doel naar het NK en dat was eindelijk de titel grijpen waar hij de laatste 2 jaar net naast greep. Met Scores van 319 en 316 wist hij de concurrentie ruim voor te blijven in de voorronden.

Na een beetje stroeve opening in de 1/8e finale (7-3) wist hij verder uit de problemen te blijven in de kwart finale (6-0) en halve finale (6-2). In de finale mocht hij uitkomen tegen mede RTC’er Jelte Steer. Een mooie 6-0 in de finale maakte het feestje compleet en Yaël wist eindelijk de Nationale titel in de klasse recurve heren cadetten (60 meter 122 blazoen) op zijn naam te schrijven. In totaal alweer zijn 4e nationale titel!

Rayon 4 – Regio 115

Voor zowel Rayon 4 (Limburg) als Regio 115 (Midden-Limburg) waar HBS de Ster deel van uitmaakt was het een geslaagd weekend. De prestaties van onze (midden)-Limburgse kanjers logen er niet om. om maar even een een greep te doen uit de successen van ons rayon en regio op dit NK:

 • Damian Vaes (Strijd in Vrede) – Nederlands Kampioen Recurve Junioren Heren
 • Yaël Smeets (HBS de Ster) – Nederlands Kampioen Recurve Cadetten Heren / 1e plaats Ranking Round
 • Jelte Steer (De Grensjagers) – 2e Plaats Recurve Cadetten Heren
 • Marlon Camp (Ontspanning) – 3e Plaats Recurve Cadetten Heren
 • Stan Willemsen (Grensschutters) – 2e plaats Ranking Round
 • Quinty Roeffen (De Schutroe) – Nederlands Record cadetten dames 60 Meter / 1e plaats Ranking Round
 • Olga Sijbers (HBV Midden Limburg) – 2e plaats recurve cadetten dames / 2e plaats Ranking Round
 • Rob Janssen (HBV Midden-Limburg) – 2e plaats recurve aspiranten heren
 • Cas Heijthuisen (HBS de Ster) – 3e plaats recurve aspiranten heren
 • Lotte van de Ven (Recht door Zee) – 2e plaats recurve aspiranten dames
 • Aurora Janssen (EHS) – 2e Plaats Compound Cadetten Dames / 2e plaats Ranking Round

Toch goed om te zien dat de jeugd in het zuiden nog altijd goed vertegenwoordigd is!

Alle schutters gefeliciteerd met de geweldige resultaten!

Bekijk de volledige uitslag van het Nederlands Kampioenschap Outdoor Jeugd 2020 op Ianseo

Bekijk alle foto’s van het Nederlands Kampioenschap Outdoor Jeugd 2020 hier!

Kijk voor een overzicht van behaalde kampioenschappen door schutters van de Ster ook eens in onze ERE LIJST!

Blijf ten alle tijden op de hoogte door ons te volgen op Facebook.

Vanaf heden hebben wij ook een Instagram, natuurlijk nog niet veel te zien daar het nieuw is maar hopelijk gaat dit snel veranderen!

Translate »