Overtuigende winst 1e BC 2022

Nadat in 2019 het laatste kampioenschap van handboogbond Gezellig Samenzijn door de Ster werd gewonnen kon het de volgende 2 jaar helaas geen doorgang vinden. De schutters stonden dan dit jaar ook te trappelen om te kijken of na de corona periode nog in de top mee konden draaien en wellicht dit jaar ons kampioenschap op eigen bodem kunnen verdedigen.

Na het de eerste krachtmeting (het door onszelf georganiseerde nationaal concours) over te hebben geslagen zijn dan eindelijk de bondsconcoursen begonnen.

Het 1e zestal van de Ster 2ist in de hoogste klasse gelijk een eind aan alle twijfels te maken door met 1109 punten de 1e prijs te winnen. Een voorsprong van maar liefst 47 punten op de 2e plaats Soranus Boukoul!

Dit jaar hebben we helaas geen deelnemend team in de 2e klasse, maar dat mag de pret niet drukken, want in de 3e klasse (drietallen) was het prijsschieten voor de schutters van ons 2e en 3e team die de 1e en 2e prijs binnen sleepten met respectievelijk 529 en 502 punten. Maar ook het 4e, 5e en 6e team hadden mooie uitslagen in deze klasse met een 6e, 8e en 15e plaats van de 39 deelnemende teams.

Ook individueel werd er goed gepresteerd. Zo won Frank Baets ruim hoogste koning met maar liefst 195 uit 200 punten.

Sharon Baets en Davy Gielen wisten Hoogste Dame en Hoogste heer in de 3e klasse te bemachtigen met 179 en 176 punten.

En bij de jeugd wist Cas Heijthuisen zijn jongere broertje Rick met 4 punten voor te blijven (186 en 182) Hiermee wisten de beide heren niet alleen plaats 1 en 2 in de B Klasse jeugd te pakken maar ook samen de leiding te nemen in het algemeen jeugdklassement.

Kortom een mooie start van het bondsseizoen, alle winnaars gefeliciteerd en ga zo door!

Uitslag-1e-BC-Soranus-Boukoul

Download de volledige uitslag hier

Translate »