Overtuigende winst 4e BC!

Afgelopen weekend werd het 4e bondsconcours van de handboog bond “Gezellig Samenzijn” verschoten op de banen van handboog vereniging Soranus Boukoul. Ook de 4e en laatste bondswedstrijd van 2022 werd met overmacht gewonnen door de schutters van de Ster.

Met een hele mooie score van 1124 punten wisten de 6 hoogste schutters van De Ster maar liefst 60(!!!!) punten voorsprong te nemen op het 1e van Heideroosje Heibloem en claimde hiermee wederom de 1e plaats.

In de derde klasse wist De Ster 2 (drietallen) een eerste plek te behalen. De Ster 3 heeft de tweede plek behaald in dezelfde klasse. Gezamelijk (als 6-tal) zou ze dit een klasse hoger de eerste prijs hebben opgeleverd, wat aangeeft dat ze volgend jaar bij een eventuele promotie naar de 2e klasse zeker geen slecht figuur hoeven te slaan.

Ondanks dat ze buiten de prijzen vielen toch ook nog een eervolle vermelding van de Ster 4 en 5 die respectievelijk de 5e en 8e plaats wisten te bemachtigen in de 3e klasse.

Ook persoonlijk werd weer een groot deel van de prijzen naar binnen gesleept.

Frank Baets pakte voor de 4e keer op rij hoogste koning met maar liefst 195 punten!

In de 1e Klasse ging hoogste heer wederom naar Yaël Smeets met 192 punten!

In de derde klasse pakte Martin Veenman hoogste Heer met 180 punten en Anastazja Stachwiuk wist met 171 punten nogmaals hoogste dame te worden.

De jeugd blijft nog steeds het speelveld voor de jeugd van de Ster. Hoewel we geen jeugdschutters in de 1e klasse hebben (aangezien Yaël uitkomt voor de heren) is de B-Klasse momenteel gedomineerd door de jeugdschutters van de ster. Cas Heijthuisen en Rik Heijthuisen wisten beide weer een podium plaats in beslag te nemen en ditmaal was het Cas die zijn broertje achter zich liet (183 tegen 165 punten). Echter moesten ze het doen met plek 2 en 3 omdat een schutter die dit jaar nog niet mee had geschoten aan de bondswedstrijden van zich liet horen. Rob Janssen schoot maar liefst 186! punten en wist hiermee de 1e plaats te halen en het podium weer volledig vol te planten met ster schutters.

Ook hebben Frank, Yaël, Patrick en Piotr nog een personele prijs weten te behalen.

Felicitaties aan alle schutters met de behaalde resultaten!

Na de zomervakantie hopen we iedereen weer te mogen begroeten op de persoonlijke kampioenschappen op 3 en 4 september en de korpskampioenschappen op 10, 11 en 18 september op onze eigen locatie in de Bandert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recent nieuws

Translate »