Vereniging van het jaar 2022!

Met veel trots hebben wij de titel vereniging van het jaar 2022 in ontvangst mogen nemen! De afgelopen decennia hebben wij er hard aan gewerkt om onze vereniging toekomst bestendig te maken en hebben we een heuse groeispurt gehad in een steeds moeilijkere tijd voor verenigingen. Natuurlijk brengt nieuw succes ook nieuwe uitdagingen met zich mee en we hebben dus alweer voldoende werk aan de winkel voor de komende jaren!

Het bestuur van Handboogschutterij “De Ster 2.0” uit de gemeente Echt-Susteren heeft de Handboogaward voor Vereniging van het Jaar 2022 ontvangen. 

HBS De Ster 2.0 is een van de grotere handboogverenigingen uit Limburg met een indrukwekkend modern clubgebouw. “Onder het motto “Stilstand is achteruitgang”, begon de HBS de Ster vorig decennium met een plan om de toekomst van het handboogschieten in de gemeente Echt-Susteren en de omliggende regio veilig te stellen. De vereniging vierde in 2022 zijn honderdjarig jubileum na de (her)oprichting in 1922. In datzelfde jaar werd tijdens de coronapandemie ook een volledig nieuwe accommodatie in gebruik genomen: een moderne, overdekte, energiepositieve accommodatie met 14 automatische banen, voorzien van de modernste gemakken zoals zonnepalen, warmtepompen, en schuifdeuren zodat de toegankelijkheid voor iedereen is gewaarborgd. De accommodatie is volledig in eigendom van de vereniging en in dienst van de handboogsport, een prestatie waar de hele vereniging enorm trots op is. “Niets van dit was natuurlijk mogelijk zonder een enorme inzet van bestuur en leden.”

De vereniging ervaart door de nieuwe locatie op het sportpark meer aantrekkingskracht van mensen die het handboogschieten een keer willen uitproberen. Daarnaast merken ze dat de locatie ook in trek is voor onder meer de organisatie van activiteiten en wedstrijden. De vereniging groeit en bloeit, vernieuwt en ontwikkelt zich. Een prachtig voorbeeld voor andere verenigingen.
Translate »