Verrassende resultaten persoonlijke kampioenschappen 2023

Afgelopen weekend waren de persoonlijke kampioenschappen van de bond Gezellig Samenzijn, niet een al te hoge opkomst van schutters van de Ster dit jaar, helaas maar met het steeds groter wordende wedstrijd aanbod ook niet geheel onverklaarbaar.

De laatste jaren waren onze jeugdleden niet van het podium af te slaan bij de kampioenschappen, helaas waren onze toppers dit weekend allemaal in Purmerend voor de lowlands series en dus was de eerste verassing dat er geen Stere schutters het podium behaalde bij de jeugd, voor het eerst in jaren geen jeugdkampioen(en).

Bij de dames was Sharon Baets 1 van de grote favorieten, na een spannende wedstrijd, met ups en downs en een eindsprint terug naar het podium, moest ze uiteindelijk toch haar meerdere erkennen in de sterk schietende Michelle Eberson van Heideroosje Heibloem. Sharon moest het dit jaar met een mooie zilveren medaille stellen.

De heren klasse zorgde voor nog meer verrassingen; Gedoodverfde favoriet Frank Baets, die op alle aanwezige bondsconcoursen (4 van de 5) de hoogste koningsprijs pakte, kwam slecht uit de startblokken en kon ondanks een geweldige 2e helft niet meer het podium bereiken. Dan waren er nog Dari Verwers en Davy Gielen die beide 2 van de 5 bondsconcoursen de titel hoogste heer op hun naam wisten te schrijven, natuurlijk kon zeker 1 van hun mee doen voor de podium plaatsen. Nope, Dari was een interland tegen belgië aan het schieten en Davy wist niks spectaculairs te presteren.

Uiteindelijk was het Niels Renet, die meteen vanaf serie 1 een voorsprong nam op de rest van de deelnemers en deze niet meer af gaf… tot de laatste pijl. Op de allerlaatste pijl wist Mike Sijbers van heideroosje Heibloem met 1 punt over Niels heen te gaan en de kampioenstitel te grijpen. Jammer maar zeker geen slechte prestatie van Niels die met een mooie score een 2e plaats wist te bemachtigen.

Dan was er nog een verassing bij de heren, Gé Staaks. Gé een oud talent, die na meer dan 20 jaar afwezigheid uit de handboogwereld dit jaar terug is in het schietwereldje en sinds een half jaar bij de Ster lid is, had op de bondswedstrijden al laten zien dat hij best nog een aardig pijltje kan schieten. Op de kampioenschappen wist hij dit nogmaals te onderstrepen door een mooie 3e plaats te behalen in de hoogste klasse!

Al met al misschien een beetje minder succesvol dan we op het moment gewend zijn of gehoopt hadden, maar dat mag zeker niet af doen aan de geweldige prestaties van deze schutters en hun wel verdiende medailles!!!

Volgende week zijn we weer in Heibloem te vinden voor de korpskampioenschappen van de G.S. Ons 1e en 2de zestal zullen op zondag 3 september hun best gaan doen voor het kampioenschap in de 1e klasse. Op zaterdag 2 september zullen 6 drietallen van de Ster hun best beentje voort zetten in de 3de klasse.

Recent nieuws

Translate »