Olympisch zilver Nederland

Het eerste Olympisch eremetaal is binnen voor Nederland! Steve Wijler en Gabriela Schloesser-Bayardo wisten de finale te behalen in de kersverse Recurve Mixed Team competitie.

Na een dominerende overwinning op Italië in de 8e finale (6-0) en een Kraker tegen Frankrijk in de kwartfinale (5-4) waar een shoot-off aan te pas moest komen, werd ook Turkije in de halve finale aan de kant geschoven (5-3).

Helaas waren de Koreanen (die de handboogsport al sinds de jaren 80 domineren) in een spetterende finale net te sterk voor onze Limburgse toppers, maar dat mocht de pret niet drukken!

Met hun zilveren medaille wisten ze voor het eerst Olympisch handboog eremetaal naar Nederland te brengen sinds de Bronzen medaille van Wietse van Alten in Sydney in 2000 en de 3e medaille sinds 1920 (toen het handboogschieten wederom als testevent was gekozen) waar het Nederlands 8-mans team goud pakte op het onderdeel Bewegend vogeldoel, 28 m.

De winst van Gabriela en Steve is een bekroning op het Nederlands handboogschieten dat zijn professionalisering net niet beloond zag worden in 2016 (4e plaats Sjef van de Berg) en 2012 (4e Plaats Rick van der Ven).

Ook wij willen Gaby en Steve van harte feliciteren met deze geweldige prestatie en hun en de andere Nederlandse handboogschutters veel succes wensen in de rest van het toernooi waar zeker nog kansen liggen voor verder succes!

Wilt u ook eens een pijltje schieten en uitvinden hoe het is om een olympische boog te schieten? Vraag dan HIER een proefles aan!

Translate »